Ready Rolled Icing

Jag fick testa denna pasta som finns färdigutkavlad, precis som marsipan så är det rund och jämn och fin. Det är en tanke att det ska vara bra för dem som inte kan eller vill kavla sin pasta och grund idén är ju jätte bra! 
 
Jag tyckte däremot inte om den. För det första kan du inte göra så stora tårtor, en sådan här skulle inte täcka en av mina normalstora tårtor ens, 10". Anledningen är väl för att de är för höga, men gör du en tårta som är enligt svensk tradition i storlek tror jag absolut inte att det blir några problem. 
 
Min första tanke var hur pastan skulle se ut efter att man tagit bort den plasten och jag hade rätt i att den inte blev så vacker. Nu kan man göra det på två sätt, men jag gjorde på det sättet som jag tyckte var enklast, nämligen ha kvar pastan på plasten och vända den upp och ner på tårtan och sen trän av plasten försiktigt - detta resulterade i blank pasta med en massa ojämheter som var svåra att få bort. 
 
Denna gång hade inte jag en rund tårta, och denna är mkt mindre än vad en av mina normalstora är. (Bortse från min något mörka botten, tur att det bara var min dotter som skulle ha den, vet inte vad som gick fel men jag tror min ugn håller på att sjunga på sista versen)

 
 
 
Som ni ser finns det ojämnheter som jag inte fick bort, det skulle dock vara om man la på en del maizena och sen försökte stryka bort dem eftersom min smoother bara fastnade i den nu. 
 
Men gör man som slutresultatet blev av denna tårta så spelar det inte så stor roll hur det sen ut, hur ojämn den är. Min dotter hade beställt denna tårta till sitt kalas med Halloween tema och det skulle vara gravstenar och Zombies.
 
 
 
 
 
Happy Halloween (så småningom)

Diablo Cake 3D

Min bror ville ha en Diablo tårta och visst skulle han få det, han är ju min kära lillebror! Och inte vilken som helst, han ville ha Diablo SKULL i 3D format.... Ja, inte säger jag nej till honom inte. Men det är tur att han får den gratis för kostar gör den. ;) 
 
Här är den iaf, det är nog den tårtan jag är mest stolt över och jag kan stolt säga att jag har gjort den! :) 
 
Diablo Skull Cake, 3D
Chokladbotten med smak av kaffe
Marängsmörkräm med smak av hallon
 
Gjord i pastillage, sockerpasta och flowerpaste. 
Täckt i sockerpasta. Fullt ätbar!
 
 
 
En liten film om hur den blev till, ja nästan hela vägen iaf: 
 
 
 

Lemon Maringue Cake

Min favorit av dem alla, jag sökte efter ett recept som skulle likna min synd: Citronmaräng paj 
Men jag kunde inte finna något och eftersom det var min egen födelsedag hade jag råd att experimentera, hur svårt kan det vara?! ;) 
 
Så jag fnurla fram en tårta som är så sjukt god att jag kommer definitivt att göra den igen! 
 
Frisk, fräsch blandat med härlig sötma <3
 
 
 

CitronMaräng Tårta

 

Botten

 5st ägg

2dl socker

1dl potatismjöl

1dl vetemjöl

3tsk bakpulver

3tsk vaniljsocker

 

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda ihop de torra ingredienserna, häll dem i äggsmeten, rör/vispa.

 

Häll ner smeten i en smord form *tips, ta olja och smörj hela formen, häll sen ner lite mjöl så det täcker hela formen. Jag hade 10” – ca 24-26cm rund form.

In längst ner i ugnen i 45-50min (ej varmluft).

 

Tårtbotten blir väldigt hög, så har du en låg form täck med lite extra smörpapper upp mot kanterna. Jag skar min botten i 4 delar. Valfritt.

 

Lemoncurd

1,5citroner

3 mellanstora ägg

1,5 dl socker
Saft och finrivet skal från citronerna
50 gram smör

Vispa samman ägg, socker och citronjuice i en värmetålig skål och ställ över ett vattenbad med sjudande vatten. Rör hela tiden tills blandningen tjocknar, runt 65grader.

Ta bort från värmen, skär smöret i tärningar och vispa ner i den varma blandningen tills smöret smält helt. Tillsätt citronskal och låt svalna. Häll över i en ren burk.

 

Finns också att köpa färdigt i butik, tex ICA.

 

Maräng

 7 st äggvitor

5 dl strösocker
1 nypa salt

Sätt ugnen på 120 grader.
Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.

 

Marängsmörkräm

 Ta en liten del av marängsmeten, eller halva, (det får man uppskatta själv) i en annan bunke. Detta ska vi spara och göra marängsmörkräm med. 

Beroende på hur mkt marängsmet du tar beror helt på hur mkt smör du ska ha i. Jag hade lite mer än halva smeten till smörkrämen och hade i ca 150-200g smör. Jag höfta helt enkelt.

 

Skär smöret i tärningar, och tillsätt lite då o då under vispning.

Låt vispas så det blir jämt o fint. Jag hade i liiiite citronsaft och citronskal, bara för att få en touch av citron. Men akta så det inte skär sig.

 

 

Tårtgöra

 Ta spritspåse och önskad tyll (gärna en stor) och fyll den med marängsmeten (inte smörkrämen). Ta en av bottnarna och spritsa på marängen i önskad form. När du gjort detta är det bara att stoppa den i ugnen, i mitten, på 120grader i ca 5-10min, med bara övre värme. Det gäller att ha lite koll här, vi vill ha märngen hård men samtidigt lite mjuk i mitten och sen ska inte botten bli rostad! ;)

 

Ta ut och låt svalna.

 

Min lemoncurd blev lite för lös, kanske för att min citron var alldeles för stor? I original receptet stod det att man skulle ha 2 citroner men eftersom resultatet blev rinnigt så blir det bättre med bara en, men ni gör som ni vill!

Jag blandade ut min med vispad grädde och detta gjorde att den blev tjockare och mer stabil, så får du samma problem är det ett bra knep. Se dock till att inte ha i för mkt av lemoncurden i så fall.

 

Jag hade i hela min lemoncurd och det krävdes 5dl grädde att få den fast.

 

Fyll tårtan

 Lägg en botten på önskat fat, på med lite lemoncurdfyllning och varva tills varje lager är klart.

Lägg på locket med marängen, försiktigt så du inte har sönder den.

 

Ta fram en spritspåse och önskad tyll, fyll med marängsmörkrämen och spritsa önskat mönster på sidorna.

Ställ in i kylen till servering!

Lycka till och hoppas det smakar!!!

 

https://www.facebook.com/MyFairyCake


RSS 2.0